Cafeaua indiană de specialitate

Cafeaua e moneda noastră forte! Cafeaua indiană de specialitate. O cafea cu totul deosebită pentu că doar în India, arborii de cafea se dezvoltă la umbra vegetației din jur. Arborii de cafea cresc alături de culturile de nucșoară, vanilie, piper, cacao, nucă de cocos, banane etc. Toate aceste condiții îi conferă aromele puternice și gustul exotic.

Arbori de cafea

Și pentru că India nu este primul loc la care v-ați gândi când vine vorba de cafea, vă invităm să o descoperiți tocmai din această perspectivă aici.

#SpecialtyCoffeeIndia #CoffeeBreak #CoffeeTime #CoffeeToGo #UCafeShop #MorningCoffee #CoffeeHouse #CoffeeAddict

Cafea și trandafiri

Cafea și trandafiri

Astăzi întreaga lume celebrează eleganța și parfumul trandafirului roșu. 🌹 Haideți să-l omagiem și noi oferindu-l în dar, purtându-l la rever și savurându-ne cafeaua în compania lui. 🌹☕ Cafeaua indiană de specialitate #MadeWithLove, desigur! ☕ 🕌 Te așteptăm de luni până vineri, de la 8:00 la 13:00, la U Café, doar pentru comenzi #ToGo.

Vino la noi să-ți iei cafeaua preferată la pachet și alege să te bucuri de ea, sub cerul liber de iunie, alături de grațioasa floare. 🌹

Refill de boabe poți face fie de la cafenea, fie prin comandă pe e-mail sau telefon. Online vei găsi câteva opțiuni interesante.

Te rugăm să respecți, în continuare, regulile de distanțare socială și să porți mască în spații închise. Noi o facem cu strictețe. 😷 Totul va fi bine! ❤️ ☀️ 🌈

Corpul cafelei, textura

Body – Când ia în discuție corpul cafelei, degustătorul face referire cel mai adesea la textura și la așa-zisa greutate a cafelei. Nu este perceput ca un gust, ci sub forma unei senzații la nivelul întregii guri. În special, mai ales în cerul gurii. Poate fi determinat după originea cafelei, unele soiuri având un corp mai greu decât altele. Gradul de prăjire este un factor important în determinarea corpului cafelei. Acesta atinge cote maxime, la o cafea mediu prăjită și descrește pe măsură ce prăjirea e mai intensă. Deși trebuie să fii un inițiat pentru a-l putea detecta și caracteriza, corpul cafelei poate influența aprecierea aromei unei cafele. Secretul? În ansamblul ei, aroma reflectă combinația mai mult factori senzoriali precum aciditatea, gustul, textura, sunetul curgerii în ceașcă și chiar culoarea cafelei. 

Planuri cu aromă de Irish Coffee din cafea indiană!

Da, da!Un Irish coffee din cafea indiană ar putea fi de mare ajutor

cafenea Victoriei

Cum spuneam, într-o altă filă de jurnal, încă e vremea perfectă să ne facem planuri și să construim strategii. Carantina e pe sfârșite și cine știe când vom mai avea acest răgaz! Lucrurile par să se grăbească să intre în normalul de odinioară. Să sperăm totuși că am tras câteva învățăminte și nu ne vom întoarce în malaxorul din care am ieșit acum două luni. Să profităm de perioada aceasta în care încă #StamAcasa și să așternem pe hârtie toate lucrurile pe care le-am neglijat sau pe care nu am reușit să le facem la vremea lor. Și să punem lista aceasta la îndemână ca s-o putem completa pe măsură ce ne mai amintim lucruri și ne vin noi idei… La cafea e un bun prilej să ne punem întrebări și să primim răspunsuri. Să găsim soluții. Un Irish Coffee din cafea indiană, ar putea fi de mare ajutor.

Cafeaua de specialitate de la U Café ajută introspecția

Când suntem ocupați avem tendința să ne lăsăm idealurile, dorințele pe plan secund. Nu ne dăm răgazul să ne ascultăm, să ne cercetăm interior, ne lăsăm duși de val și uite-așa trece viața pe lângă noi.  Brrr! Un fior rece ne scutură pe de’a’ntregul, conștientizând acest lucru. Unele gânduri stau bine ascunse în minte, iar cafeaua, ca prin minune, le scoate la iveală. Plină de misterul și exotismul Indiei, cafeaua de specialitate de la U Café ajută introspecția. Adaugăm o gură de whiskey, un strop de zahăr brun și frișcă și am obținut licoarea zeilor: Irish Coffee din cafea indiană. Băutura aceasta e o adevărată ambrozie, ne ascute mintea, dar ne dă și un strop de detașare. Pe fundal de jazz, e combinația perfectă, pentru un sfârșit de zi.

savurăm un moment de relaxare și ne vom aminti toate planurile ignorate, rezoluțiile zădărnicite, dorințele reprimate, pasiunile neglijate… să le notăm pe toate și pe viitor să ținem seama de ele. Să ne facem această promisiune și să o respectăm!

Povești la cafenea

Cafea cu gust de povești…

La U Café, fiecare cafea spune o poveste. Vino să le savurezi împreună. E loc de povești și plăceri firești, printe bunătăți servite cu drag și în tihnă. Bucură-te pe deplin de cafeaua noastră unică – poate că doar una nu va fi de ajuns – lasă-te inspirat de ea și dacă ne scrii o poveste interesantă despre experiența ta de a savura cafeaua la noi, ți-o publicăm aici, pe blog și te așteptăm cât de curând să-ți facem cinste cu încă un rând.

Cappuccino de casă cu spumă de lapte improvizată

Improvizația salvează monotonia. Azi încercăm cappuccino de casă din cafea indiană

StamAcasa și bine facem! Nu ne-ar fi trecut niciodată prin minte că un demers lipsit de activitate va fi salvarea noastră într-o bună zi! 🤪 Și, hai să recunoaștem că nu e atât de rău! Dacă reușim să facem abstracție de panică, și s-o ținem departe, putem savura, chiar, confortul căminului. E adevărat, e dificil să lucrăm de acasă, mai ales dacă avem copii năzdrăvani, care ne vor parte din jocul lor, dar hai să vedem dincolo de aceste mici încorsetări! Să ne bucurăm pur și simplu! Necondiționat… De soarele de pe cer, de copacii înfloriți, de cafeaua aburindă… O, cafeaua indiană de specialitate, această plăcere nevinovată care dă sens unui început de zi, când alte motive nu par destul de puternice… E suficient, uneori, să simțim doar mirosul de cafea. Se spune că efectul de înviorare începe cu aroma… Vrem să ne trezim, pentru a o savura… Iar acum, cu gândul la delicioasele și apetisantele băuturi de la U Café, măcinați de un dor nebun și o poftă pe măsură, hai să experimentăm ceva… ne satisfacem o plăcere și alungăm monotonia… Ce ziceți de un cappuccino de casă din cafea indiană, cu spumă de lapte improvizată?

În loc de espresso merge și o cafea la ibric

Punctul de plecare ar trebui să fie un espresso, dar merge și o cafea concentrată la ibric, cafetieră sau ce-aveți la-ndemână. Că doar suntem în carantină. Cât despre spumă, se poate obține prin diverse metode. Găsiți aici mai multe sugestii. Ce face omul când e strâns cu ușa? Se descurcă. Așa și noi: experimentăm! Și rezultatul nu-i rău deloc! Să ducem improvizația la nivelul următor?

Cappuccino de casă din cafea indiană e aproape gata. Vom reuși oare să ornăm și ceașca? Acum depinde la ce standarde ne raportăm… Oricâte tutoriale am urmări, arta e artă, iar latte art poate face cu adevărat doar un maestru barista. Mai contează, totuși, și cât mai #StamAcasa. Pentru că ambiția și antrenamentul pot face minuni. Așa că, precum am mai arătat și în alte note de jurnal de carantină, ne putem alege și cu lucruri bune de pe urma pandemiei. Precum o mai bună deslușire a tainelor cafelei și o deprindere, a meșteșugului său. E drept, de la amator la profesionist e cale lungă, dar important e să pornești la drum.

Blending – arta de a combina

Blending – În jargornul cafelei, blending este arta de a combina cele mai potrivite soiuri de cafea, cele care se completează reciproc și se pun mai bine în valoare împreună, pentru a rezulta o cafea remarcabilă. Este corespondentul cupajului din lumea vinului. Tot astfel cum un oenolog inovează, alegând mai multe tipuri de struguri, un barista face alchimie pură din boabele de cafea. Pe de o parte blending-ul potențează calități și estompează defecte. De altă parte, conturează un gust și o personalitate aparte a cafelei. Gustul unic pentru care revii într-o anumită cafenea. Sau pentru care alegi să cumperi un anumit brand de cafea. Ieșind din lumea cafelei de specialitate, blending-ul presupune combinarea unor tipuri de cafea de o calitate mai scăzută, acest demers explicând prețul mai mic al cafelei din supermarket.