Expoziții de artă în cafenea

Bogdana Maria Daradici

Vestitele gheișe și peisajele nipone ale pictoriței Bogdana Maria Daradici  au însuflețit interiorul cafenelei. A fost o sărbătoare atât pe noi, cât și pe clienții nostri, mulți dintre ei iubitori avizați și cumpărători de artă. Fiica celebrilor pictori Constantin și Iulia Cândea Daradici, Bogdana se consideră o norocoasă: „În secunda în care nu ai complexe de inferioritate, e un privilegiu să provii dintr-o familei de mari artiști. Să trăiești într-un mediu în carte frumosul te înconjoară de peste tot.”

De la Galeria U Art, care a găzduit expoziția sa personală, câteva lucrări au coborât și la noi în cafenea și tare ne-am mai bucurat.

Cafenea Victoriei sector 1 - Bogdana M. Daradici, Fereastra cu flori
Cafenea Victoriei sector 1 - Bogdana M. Daradici, Ritualul ceaiului
Cafenea Victoriei sector 1 - Bogdana M. Daradici, Ramuri inflorite

Sergiu Moise

Atras de arta orientală, tânărul și talentatul pictor Sergiu Moise a absolvit Universitatea de Arte Plastice din Hanoi, și acum trăieşte și lucrează în România şi Vietnam. Un timp a experimentat și tehnici tradiționale vietnameze, pictura în lac și pictura pe mătase, dar pictează în principal în ulei și își găsește surse de inspirație în întâmplările trăite de el sau de cei pe care i-a cunoscut. Prima sa expoziție personală de acasă a fost găzduită de Galeria U Art din București si a avut o tematică vietnameză. Ea s-a numit „Jurnal în culori”, pentru că lucrările au fost nimic altceva decât notițe non-verbale ale unui jurnal ținut în tara sa de studii.

De la Galeria U Art, câteva lucrări au coborât și la noi în cafenea și ne-au bucurat sufletele – atât nouă cât și clienților nostri – pentru o bună bucată de timp.

Cafenea Victoriei sector 1 - Masterclass U CAFE & U Art Gallery - Coffee to stay, coffee to go z
Cafenea Victoriei sector 1 - Masterclass U CAFE & U Art Gallery - Coffee to stay, coffee to go y
Cafenea Victoriei sector 1 - Masterclass U CAFE & U Art Gallery - Coffee to stay, coffee to go 2
Cafenea Victoriei sector 1 - Masterclass U CAFE & U Art Gallery - Coffee to stay, coffee to go 1